Topp 5 blogger som følger med på musikkindustrien

Man har sett en stor forandring innen blogging de siste årene. Bloggverden har blitt mer profesjonell, og det er ikke uvanlig at en blogg har flere daglige lesere enn en middelstor norsk avis. Musikk er noe som alle har et forhold til, derfor er det også mange bloggerere som kun skriver om musikk. En av de virkelig store norske musikkbloggene, med flere ukentlige oppdateringer, er Deichmans musikkblogg. I tillegg til å skrive musikkanmeldelser, vil du få god oppdatering på konserter, lese dybdeintervjuer med artister og lese siste nytt innen musikkverdenen.

shutterstock_325444199Norske artisters suksess

“Norsk musikk” er en annen stor blogg som har musikk som spesialfelt, og som i likhet med artifact.no, skriver om norsk musikk. Norske artister har de siste årene blitt mer populære utenfor Norges grenser, og derfor vil man ikke bare få en god oppdatering av norsk musikk i Norge, men også norske artister med stor suksess i andre land. Bloggen blir skrevet av Stian Eriksen, en mann som er et kjent fjes innen den norske musikken– spesielt som jurymedlem i Spellemannsprisen. Med et stort kontaktnett i den norske musikkindustrien kan man få en stor pekepinn på hva som rører seg innen god norsk musikk ved å lese bloggen hans.

Musikkblogg som gir deg mange gode tips

Stian Ausland Omdal har i flere år blogget om livet som musikklærer, og om effektive måter og lære musikk på. Med bloggen “UndervisMusikk” vil man få et flott bilde av hva jobben hans går ut på. Du vil også finne mange praktiske tips som bidrar til at du kan bli enda flinkere med dine instrumenter. I tillegg vil du få et unikt innblikk i Stian sin egen arbeidshverdag når han underviser sine elever. Ønsker du deg en mer teoretisk opplæring vil bloggen “musikkteori” være og anbefale. Bloggen er skrivet av Vidar Sæther, som i tillegg til å være musikklærer er en erfaren komponist.